Hoppa till innehåll

Oribi går med i Texthelp Group

Rityta 1

Idag är en stor dag! Vi vill med glädje meddela att Oribi har gått med i Texthelp Group!

 

Texthelps och Oribis vision samt syfte går starkt i linje med varandra. Vi delar en övertygelse om att alla har rätt att förstå och bli förstådda. Som en del av Texthelp-familjen kommer vi att kunna göra våra verktyg tillgängliga för lärare och elever/studenter i norra Europa och runt om i världen. På så sätt kan vi göra en insats i ännu fler människors liv.

Sammanför de bästa språkteknologierna från hela världen

Martin McKay, grundare och VD på Texthelp, sa: "Oribi har ett välförtjänt rykte som ledande inom svensk språkteknologi. Som företag är de dedikerade att hjälpa människor att förstå och bli förstådda. På Texthelp har vi en ambition att samla de bästa språkteknologierna från hela världen. Detta gör att vi kan maximera vårt stöd till användarna. Jag är stolt över att Oribi går med i Texthelp Group. Tillsammans kommer vi att kunna stötta ännu fler människor i och utanför Sverige. Detta tar oss ett steg närmare vårt mål att förbättra läskunnigheten hos 1 miljard människor till 2030."

Henrik Karlsson, grundare & VD på Oribi, kommenterade: "Det är ett spännande ögonblick för Oribi när vi blir en del av Texthelp. Vi är glada över den långsiktiga stabilitet som erbjuds genom att Oribi blir en del av Texthelp Group. Det kommer att göra det möjligt för oss att göra både våra nuvarande och framtida kunder nöjda under många år framöver. Vi ser fram emot en spännande resa, samt att skapa ännu bättre produkter tillsammans i vår gemensamma ambition att skapa lika möjligheter för alla.”

 

Vi fortsätter som vanligt

För kunderna blir det ingen märkbar förändring. Hur eleverna stöds av Oribis verktyg kommer att förbli detsamma. Upplevelsen för lärarna blir också oförändrad.

I framtiden kommer vi att kunna använda våra kombinerade förmågor och vår kunskap för att öka utbudet av verktyg som är tillgängliga för våra kunder.  Texthelp är till exempel experter på att digitalisera räknefärdigheter med en produkt som heter Equatio. Detta innebär att vi kommer att kunna erbjuda ett digitalt matematikverktyg till våra kunder och användare för första gången.

Detta är första steget i en spännande resa för oss alla, men tills vidare fortsätter allt som vanligt. Du kan läsa mer om Texthelp på deras hemsida. Om du har några frågor får du gärna höra av dig.