Hoppa till innehåll

Svensk Talteknologi AB blir en del av Texthelp Group

Svensk Announcement Banner

Texthelp Group är mycket glada över att presentera det nyligen genomförda förvärvet av Svensk Talteknologi AB (STT) från Skolon AB (publ). Detta samarbete markerar början på ett spännande partnerskap som kommer att ytterligare stärka vår närvaro på den svenska marknaden och göra våra verktyg tillgängliga för ännu fler pedagoger och elever i norra Europa och runt om i världen.

 

Med specialisering inom assisterande hjälpmedlen för läs- och skrivteknologi har Svensk Talteknologi varit en nyckelspelare inom utbildningssektorn i över 25 år. Genom att STT går med i Texthelp Group betyder det att vi kommer kunna erbjuda våra gemensamma kunder i Sverige ett bredare utbud av assisterande teknik och ännu bättre upplevelser. Detta är en del av Texthelps plan att samla de bästa teknologierna för våra användare i Sverige.

 

Men det är inte allt! Vårt partnerskap med Skolon sträcker sig långt bortom den svenska marknaden. Tillsammans påbörjar vi ett långsiktigt internationellt samarbete. Det innebär att alla Texthelps verktyg snart kommer att göras tillgängliga via Skolons plattform på relevanta marknader över hela världen. Vi är otroligt entusiastiska över möjligheterna som detta samarbete medför, eftersom det gör att vi kan nå och stödja ännu fler användare över hela världen.

 

Martin McKay, VD för Texthelp, uttryckte sin glädje över förvärvet och sa: "På Texthelp har vi ambitionen att samla de bästa språkteknologierna från hela världen. Detta partnerskap kommer göra det möjligt för oss att maximera det stöd vi kan ge våra användare. Jag är glad att STT går med i Texthelp Group. Vi ser också fram emot samarbetet med Skolon i vår fortsatta utveckling på den svenska marknaden och andra internationella marknader, där vi nu kommer att arbeta med att samla den bästa teknologin för att kunna hjälpa ännu fler människor inom läsning, skrivning och matematik. Tillsammans kommer vi att kunna stödja ännu fler människor i Sverige och globalt."

 

Oliver Lundgren, VD för Skolon, bekräftar Martins kommentarer: "Det här förvärvet och nya samarbetet är en vinst för oss båda. På Skolon får vi möjlighet att fokusera ännu mer på att utveckla vår plattform som samlar de bästa edtechverktygen för lärare och elever, både i Sverige och ute i Europa. Texthelp, som är en världsledande aktör inom sitt område, får möjlighet att ytterligare utveckla den svenska marknaden för hjälpmedelsprogramvaror. Texthelp kommer att vara en strategiskt viktig partner för oss på svenska och internationella marknader och kommer också bidra till ett starkare erbjudande för våra användare."

 

Texthelp-teamet är otroligt glada över att välkomna Svensk Talteknologi AB till vår familj. Detta förvärv stärker inte bara vår närvaro på den svenska marknaden utan accelererar också våra framsteg mot våra globala mål för assisterande hjälpmedel. Det tar oss ett steg närmare att hjälpa 1 miljard människor att förbättra sin inlärning och förståelse före 2030.