Hoppa till innehåll

Integritetspolicy för lokalt installerade program

Senast uppdaterad 23 juni 2021.

Denna integritetspolicy beskriver hur användardata hanteras i våra lokalt installerade program för Windows och macOS.

Kortfattat

Lokalt installerade program kräver ingen inloggning och användaren är således anonym. Ingen data skickas till våra servrar. Användarens inställningar sparas lokalt på datorn och kan endast ses av användaren.

Läs mer om skillnaden på lokalt installerade program och tillägg här.

Vad gör vi med din information?

När du installerar något av våra lokalt installerad program (”Program”), så beviljar du oss tillgång till text på din dator.

Vi behöver åtkomst till texten för att kunna kontrollera stavningen och/eller ge ordprediktionsförslag. All funktionalitet finns i Programmet och ingen text skickas till oss.

Om du anger en licensnyckel i Programmet kan den komma att skickas till våra servrar över en krypterad anslutning för verifiering.

Samtycke

1. Hur får ni mitt samtycke?

Du godkänner ovan villkor när något av våra Program installeras på din maskin. Om du bestämmer dig för att köpa en licensnyckel kommer vi behöva information om dig, såsom e-postadress.

Inköp som görs på vår hemsida bearbetas automatiskt och, om du vill, kan du skapa ett konto för att hantera din licensnyckel själv. Om du beslutar dig för att skapa ett konto kommer du att behöva ett användarnamn och lösenord. Ditt namn och e-postadress krävs för alla köp på vår hemsida.

All kredikortsinformation är krypterad och skickas via en säker SSL-anslutning till Stripe, som hanterar betalningarna.

2. Hur tar jag tillbaka mitt samtycke?

Om du ångrar dig efter att du givit ditt godkännande kan du avinstallera Programmet. Om du vill ta bort ditt konto från vår webbsida, var vänlig och kontakta oss på support@oribi.se.

Utlämnande

Vi kan komma att lämna ut din personliga information om det finns rättsliga skäl att göra så eller om du bryter mot våra användarvillkor.

Tredjepartstjänster

Vanligtvis brukar de tredjepartsleverantörer vi använder endast samla in, använda och lämna ut information i den mån som det är nödvändigt för att kunna utföra de tjänster som de tillhandahåller åt oss.

Däremot, så finns det tredjepartsleverantörer, som t.ex. betalningstjänster och andra transaktionsföretag, som har sina egna sekretessbestämmelser när det gäller den information som vi behöver tillhandahålla till dem för dina köprelaterade transaktioner. För dessa leverantörer rekommenderar vi att du läser deras sekretesspolicy så att du kan förstå hur din personliga information kommer att hanteras av dessa leverantörer.

Kom särskilt ihåg att vissa leverantörer kan vara belägna i, eller ha faciliteter som har en annan jurisdiktion, än du eller oss. Så om du väljer att fortsätta med en transaktion som involverar en tredjeparts tjänsteleverantörs tjänster, kan din information bli föremål för lagstiftningen i den jurisdiktion där den tjänsteleverantören eller dess anläggningar är belägna.

Om du till exempel befinner dig i Kanada och din transaktion behandlas av en betalningsgateway i USA kan din personliga information, som används för att slutföra transaktionen, vara föremål för offentliggörande enligt amerikansk lagstiftning, inklusive patriotlagen (Patriot Act).

När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredjeparts webbplats eller ansökan, regleras inte längre av denna sekretesspolicy eller våra användarvillkor för webbplatsen.

Länkar

När du klickar på länkar i vår butik kan de leda dig bort från vår webbplats. Vi är inte ansvariga för sekretesspraxis för andra webbplatser och uppmanar dig att läsa deras sekretessutlåtanden.

Säkerhet

För att skydda din personliga information tar vi rimliga försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att det inte är otillbörligt förlorat, missbrukat, åtkomligt, avslöjat, ändrat eller förstört.

Lagring

Programmens inställningar lagras lokalt på din dator. Endast du har tillgång till dina sparade inställningar.

Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra denna sekretesspolicy, så läs igenom den ofta. Ändringar och förtydliganden kommer att träda i kraft omedelbart när de visas på hemsidan. Om vår butik förvärvas eller sammanslås med ett annat företag kan din information överföras till de nya ägarna så att vi kan fortsätta sälja produkter till dig.

Frågor och kontaktuppgifter

Om du vill: få tillgång till, korrigera, ändra eller ta bort personlig information vi har om dig, registrera ett klagomål eller helt enkelt vill ha mer information, var god kontakta oss på support@oribi.se, eller brevledes genom vanlig post på:

Oribi AB
Bredgatan 2
222 21 Lund

Frågor och kontaktuppgifter

Om du vill: få tillgång till, korrigera, ändra eller ta bort personlig information vi har om dig, registrera ett klagomål eller helt enkelt vill ha mer information, var god kontakta oss på support@oribi.se, eller brevledes genom vanlig post på:

Oribi AB
Bredgatan 2
222 21 Lund