Hoppa till innehåll

Integritetspolicy för Google Dokument-tillägg

Senast uppdaterad 23 juni 2021.

Denna integritetspolicy beskriver hur användardata hanteras i våra tillägg för Google Dokument.

Kortfattat

För att komma åt Google Dokument krävs ett Google-konto, vars e-postadress blir tillgänglig för våra tillägg. Tilläggen får också tillgång till texten i det aktiva dokumentet men ingen text lagras på våra servrar.

Läs mer om skillnaden på lokalt installerade program och tillägg här.

Vad gör vi med din information?

När du installerar något av våra Google Dokument-tillägg, så beviljar du oss tillgång till din e-postadress och innehållet i det dokument du för närvarande redigerar. När du använder tillägget spårar vi även ditt användande med Google Analytics och Hotjar, så att vi vet hur många användare vi har, deras ungefärliga plats och hur de interagerar med våra program.

Vi behöver åtkomst till ditt nuvarande dokument för att kunna kontrollera stavningen. Ingen text lagras på våra servrar och det enda som loggas är olika typer av vanliga felstavningar som våra användare gör. Detta för att kunna förbättra funktionaliteten  i vår språkmotor.

Din e-postadress skickas till oss endast när du verifierar tillägget med en licensnyckel som köps direkt av oss. Vi behöver en unik identifiering för att förenkla hanteringen av din licensnyckel och försäkra att endast du, och eventuella personer du väljer, kan använda den.

Samtycke

1. Hur får ni mitt samtycke?

När du installerar ett av våra Google Dokument-tillägg kommer du att tillfrågas om att godkänna våra villkor innan du kan använda det. Om du bestämmer dig för att köpa en licensnyckel kommer vi eventuellt behöva få mer information, beroende på hur stort ditt köp är.

Inköp som görs på vår hemsida bearbetas automatiskt och, om du vill, kan du skapa ett konto för att hantera din prenumeration själv. Om du beslutar dig för att skapa ett konto kommer du att behöva ett användarnamn och lösenord. Ditt namn och e-postadress krävs för alla köp på vår hemsida.

All kredikortsinformation är krypterad och skickas via en säker SSL-anslutning till Stripe, som hanterar betalningarna.

2. Hur tar jag tillbaka mitt samtycke?

Om du ångrar dig efter att du givit ditt godkännande kan du dra tillbaka ditt samtycke genom dessa steg:

  1. Gå till Appar med kontoåtkomst i dina Google-kontoinställningar.
  2. Leta upp och klicka på tillägget.
  3. Klicka på Ta bort åtkomst.

Om du vill ta bort ditt konto från vår webbsida, var vänlig och kontakta oss på info@oribi.se.

Utlämnande

Vi kan komma att lämna ut din personliga information om det finns rättsliga skäl att göra så eller om du bryter mot våra användarvillkor.

Google

Våra tillägg till Google Dokument finns på Googles servrar. Du behöver ett Google-konto för att kunna använda våra tillägg och genom att göra så godkänner du deras villkor.

Tredjepartstjänster

Vanligtvis brukar de tredjepartsleverantörer vi använder endast samla in, använda och lämna ut information i den mån som det är nödvändigt för att kunna utföra de tjänster som de tillhandahåller åt oss.

Däremot, så finns det tredjepartsleverantörer, som t.ex. betalningstjänster och andra transaktionsföretag, som har sina egna sekretessbestämmelser när det gäller den information som vi behöver tillhandahålla till dem för dina köprelaterade transaktioner. För dessa leverantörer rekommenderar vi att du läser deras sekretesspolicy så att du kan förstå hur din personliga information kommer att hanteras av dessa leverantörer.

Kom särskilt ihåg att vissa leverantörer kan vara belägna i, eller ha faciliteter som har en annan jurisdiktion, än du eller oss. Så om du väljer att fortsätta med en transaktion som involverar en tredjeparts tjänsteleverantörs tjänster, kan din information bli föremål för lagstiftningen i den jurisdiktion där den tjänsteleverantören eller dess anläggningar är belägna.

Om du till exempel befinner dig i Kanada och din transaktion behandlas av en betalningsgateway i USA kan din personliga information, som används för att slutföra transaktionen, vara föremål för offentliggörande enligt amerikansk lagstiftning, inklusive patriotlagen (Patriot Act).

När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredjeparts webbplats eller ansökan, regleras inte längre av denna sekretesspolicy eller våra användarvillkor för webbplatsen.

Länkar

När du klickar på länkar i vår butik kan de leda dig bort från vår webbplats. Vi är inte ansvariga för sekretesspraxis för andra webbplatser och uppmanar dig att läsa deras sekretessutlåtanden.

Säkerhet

För att skydda din personliga information tar vi rimliga försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att det inte är otillbörligt förlorat, missbrukat, åtkomligt, avslöjat, ändrat eller förstört.

Lagring

Tilläggens inställningar lagras på Googles server genom API:et PropertiesService. Endast du har tillgång till dina sparade inställningar.

Kakor

Google Analytics och Hotjar behöver spara varsin kaka (cookie) på din dator för att känna igen dig som en återkommande besökare.

Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra denna sekretesspolicy, så läs igenom den ofta. Ändringar och förtydliganden kommer att träda i kraft omedelbart när de visas på hemsidan. Om vår butik förvärvas eller sammanslås med ett annat företag kan din information överföras till de nya ägarna så att vi kan fortsätta sälja produkter till dig.

Frågor och kontaktuppgifter

Om du vill: få tillgång till, korrigera, ändra eller ta bort personlig information vi har om dig, registrera ett klagomål eller helt enkelt vill ha mer information, var god kontakta oss på support@oribi.se, eller brevledes genom vanlig post på:

Oribi AB
Bredgatan 2
222 21 Lund