Hoppa till innehåll

Integritetspolicy för Microsoft Office-tillägg

Senast uppdaterad 25 januari 2022.

Denna integritetspolicy beskriver hur användardata hanteras i våra tillägg för Microsoft Office.

Kortfattat

Denna integritetspolicy gäller tilläggen Stava Rex, SpellRight, StavLet, SchreibRex och VeritySpell i Word och OneNote. Tilläggen kräver internetuppkoppling och att användaren loggar in med sitt befintliga Microsoft-konto. Användarens inställningar sparas i vår databas.

Läs mer om skillnaden på lokalt installerade program och tillägg här.

Vad gör vi med din information?

När du installerar något av våra Microsoft Office-tillägg (”Office-tillägg”), så beviljar du oss tillgång till innehållet i det dokument du för närvarande redigerar. När du använder tillägget spårar vi även ditt användande med Google Analytics, så att vi vet hur många användare vi har, deras ungefärliga plats och hur de interagerar med våra program.

Vi behöver åtkomst till ditt nuvarande dokument för att kunna kontrollera stavningen. Ingen text lagras på våra servrar och det enda som loggas är olika typer av vanliga felstavningar som våra användare gör. Detta för att kunna förbättra funktionaliteten i vår språkmotor.

Om du ombeds att logga in med ditt Microsoft-konto skickas din e-postadress till oss för att verifiera din licens. Vi behöver en unik identifiering för att förenkla hanteringen av din licensnyckel och försäkra att endast du, och eventuella personer du väljer, kan använda den.

Samtycke

1. Hur får ni mitt samtycke?

När du installerar ett av våra Office-tillägg kommer du att tillfrågas om att godkänna våra villkor innan du kan använda det. Om du bestämmer dig för att köpa en licensnyckel kommer vi eventuellt behöva få mer information, beroende omständigheter kring ditt köp.

Inköp som görs på vår hemsida bearbetas automatiskt och, om du vill, kan du skapa ett konto för att hantera din prenumeration själv. Om du beslutar dig för att skapa ett konto kommer du att behöva ett användarnamn och lösenord. Ditt namn och e-postadress krävs för alla köp på vår hemsida.

All kredikortsinformation är krypterad och skickas via en säker SSL-anslutning till Stripe, som hanterar betalningarna.

2. Hur tar jag tillbaka mitt samtycke?

Om du ångrar dig efter att du givit ditt godkännande kan du dra tillbaka ditt samtycke genom dessa steg:

  1. Gå till Appar och tjänster som du har beviljat åtkomst i dina Microsoft-kontoinställningar.
  2. Leta upp och klicka på tillägget.
  3. Klicka på Ta bort åtkomst.

Om du vill ta bort ditt konto från vår webbsida, var vänlig och kontakta oss på support@oribi.se.

Utlämnande

Vi kan komma att lämna ut din personliga information om det finns rättsliga skäl att göra så eller om du bryter mot våra användarvillkor.

Microsoft

Våra Office-tillägg hämtas och uppdateras från Microsofts servrar. Du behöver ett Microsoft-konto för att kunna använda våra Office-tillägg och genom att göra så godkänner du Microsofts villkor.

Tredjepartstjänster

Vanligtvis brukar de tredjepartsleverantörer vi använder endast samla in, använda och lämna ut information i den mån som det är nödvändigt för att kunna utföra de tjänster som de tillhandahåller åt oss.

Däremot, så finns det tredjepartsleverantörer, som t.ex. betalningstjänster och andra transaktionsföretag, som har sina egna sekretessbestämmelser när det gäller den information som vi behöver tillhandahålla till dem för dina köprelaterade transaktioner. För dessa leverantörer rekommenderar vi att du läser deras sekretesspolicy så att du kan förstå hur din personliga information kommer att hanteras av dessa leverantörer.

Kom särskilt ihåg att vissa leverantörer kan vara belägna i, eller ha faciliteter som har en annan jurisdiktion, än du eller oss. Så om du väljer att fortsätta med en transaktion som involverar en tredjeparts tjänsteleverantörs tjänster, kan din information bli föremål för lagstiftningen i den jurisdiktion där den tjänsteleverantören eller dess anläggningar är belägna.

Om du till exempel befinner dig i Kanada och din transaktion behandlas av en betalningsgateway i USA kan din personliga information, som används för att slutföra transaktionen, vara föremål för offentliggörande enligt amerikansk lagstiftning, inklusive patriotlagen (Patriot Act).

När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredjeparts webbplats eller ansökan, regleras inte längre av denna sekretesspolicy eller våra användarvillkor för webbplatsen.

Länkar

När du klickar på länkar i vår butik kan de leda dig bort från vår webbplats. Vi är inte ansvariga för sekretesspraxis för andra webbplatser och uppmanar dig att läsa deras sekretessutlåtanden.

Säkerhet

För att skydda din personliga information tar vi rimliga försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att det inte är otillbörligt förlorat, missbrukat, åtkomligt, avslöjat, ändrat eller förstört.

Lagring

Office-tilläggens inställningar sparas i en av oss hanterad databas så att användarinställningar och licensinformation kan synkas mellan olika enheter.

Kakor

Google Analytics och Microsoft behöver spara cookies på din dator för att känna igen dig som en återkommande besökare.

Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra denna sekretesspolicy, så läs igenom den ofta. Ändringar och förtydliganden kommer att träda i kraft omedelbart när de visas på hemsidan. Om vår butik förvärvas eller sammanslås med ett annat företag kan din information överföras till de nya ägarna så att vi kan fortsätta sälja produkter till dig.

Frågor och kontaktuppgifter

Om du vill: få tillgång till, korrigera, ändra eller ta bort personlig information vi har om dig, registrera ett klagomål eller helt enkelt vill ha mer information, var god kontakta oss på support@oribi.se, eller brevledes genom vanlig post på:

Oribi AB
Bredgatan 2
222 21 Lund